< Seznam novic

Kolesarčki

/

Danes je v dopoldanskem času na igrišču OŠ Antona Globočnika potekala prav posebna prireditev za otroke iz postojnskega vrtca (starostna skupina 5-6 let). Sodelovali so namreč v programu »Kolesarčki«, ki ga je sofinancirala Občina Postojna – Svet za preventivo in vzgojo v cestnem prometu.
Gre za izobraževalni program preventivne vzgoje otrok v cestnem prometu, namenjen pa je predvsem otrokom, ki se pripravljajo na vstop v šolo.
Zajema tako krajši teoretični, kot tudi praktični del preventivne vzgoje o varnosti v cestnem prometu, osnovni namen pa je otrokom na zabaven a poučen način predstaviti pravilno vedenje v prometnem okolju. V teoretičnem delu programa mentorji otroke seznanijo predvsem z varnim načinom prečkanja ceste ter z osnovnimi prometnimi znaki in njihovim pomenom. Tako teoretični, kot praktični del se odvijata na manjšem poligonu, kjer so postavljena križišča, semafor in prometni znaki. Otroci preizkusijo svoje znanje in spretnost v vožnji z avtomobilčki na pedala, ki imajo tudi zavorno ročko. Promet na poligonu seveda nadzorujejo usposobljeni mentorji, ki otroke tudi opozarjajo na napake in jih usmerjajo.
Enaka prireditev bo izvedena še za eno skupino vrtčevskih otrok, v sredo, 3. maja 2017.
Nedvomno je ta program posebna izkušnja za otroke – nimajo namreč vsak dan možnosti, da bi se z avtomobilom vozili po cesti s križišči, prometnimi znaki in pravim semaforjem!