Župan

Igor Marentič se je leta 1967 rodil na Ptuju. Kmalu zatem se je oče, Alojz Marentič, zaposlil v podjetju Javor ter se z družino preselil v Postojno in si tu ustvaril dom. Prvo zaposlitev je tudi Igor našel v pivškem Javorju. Lesni industriji je ostal zvest celih štiriindvajset let.

Na osebnem področju je Igor v prvi vrsti družinski človek, za tem športnik in glasbenik. Sin in hči ga skupaj s soprogo Majo podpirata pri vseh njegovih aktivnostih, v nekaterih pa interese celo združijo, kot je recimo primer v glasbi, ki Igorja spremlja od osnovnošolskih klopi.
Vsa leta v katerih je uspešno deloval v poslovnem in glasbenem svetu, se je Igor z vztrajnostjo, trdno voljo in nezmotljivim čutom za samodisciplino in organizacijo, uspel pozicionirati tudi kot vrhunski športnik. Skoraj črtet stoletja se je ukvarjal z jadralnim padalstvom, v tem času je v paramotornem letenju osvojil štiri zaporedne naslove državnega prvaka in svetovni rekord v dvosmernem hitrostnem preletu na 20 kilometrov.

Šest let je v vlogi zunanjega sodelavca v mesečniku Prestop pomagal pri nastajanju rubrike “Naši kraji iz zraka”. V njem je objavljal fotografije, ki jih je izpod jadralnega padala dolga leta lovil v objektiv fotoaparata in zbiral med preleti postojnsko pivške kotline.

Igor se rad posveča tudi navtiki. Z družino je na krovu svoje jadrnice po dolgem in počez prejadral Jadransko morje, se bil z vetrom in valovi, obiskal veliko čudovitih otokov ter užival med spoznavanjem vedno novih obrazov. Z mnogimi med njimi je spletel prijateljske vezi. Med napenjanjem in vlečenjem vrvi na jadrnici, v katere jadra vedno ulovi pravi veter, še danes rad ureja svoje misli in zastavlja načrte za bodočnost.

Spoštovane občanke in občani,
Občina Postojna je tukaj zato, da ustvarja kakovosten servis za vse. Z vašimi pobudami, vprašanji, kritikami in drugimi zadevami, kjer vam lahko pomagamo, ste vedno dobrodošli. Smo na jasni poti, začrtani z razvojnimi možnostmi, ko ustvarjamo boljšo prihodnost naših krajev. Sledimo smernicam preboja med najboljše občine in sledimo kulturi dialoga. Sprejemamo različne poglede na rešitve in združujemo ponudbo v eno blagovno znamko – Postojna.
Naslednje obdobje je zato ključnega pomena. Postajamo samozadostni, tehnološko napredni in privlačni tako za ustvarjanje življenjske poti kot tudi za povečevanje gospodarskih zmožnosti in turizma. Pri tem se zavedamo, da smo ljudje tisti, ki smo v tem procesu ustvarjalni. Naša občina in Občina sta zato prostor ljudi, ki se zavedajo svoje vloge. Občina Postojna smo ljudje.

Ustvarjajmo boljši jutri,

Igor Marentič,
župan občine Postojna

Županu lahko pišete na naslov igor.marentic@postojna.si.

Vsak občan, ki se želi osebno pogovoriti z županom, se lahko naroči pri tajnici župana osebno vsak dan ali po telefonu 05/7280-750.

 

Dosedanje vodstvo občine