Gasilsko-reševalni center Postojna

Po letu in pol priprav ter več kot petnajst let po izraženi potrebi o novi lokaciji Gasilsko-reševalnega centra Postojna, smo 7. decembra leta 2016 začeli z izkopom in deli na novi in nujno potrebni pridobitvi. Postojnski gasilci ter pripadniki služb za zaščito in reševanje že vrsto let delo opravljajo v prostorih v središču mesta, ki so zaradi dotrajanosti, lege in velikosti neustrezni.

Center gradi podjetje CPG, zanj pa je namenjenih 3,1 milijona evrov, ki jih bomo v večini zagotovili iz občinskega proračuna, del pa bo financiralo tudi ministrstvo za obrambo. V novem gasilsko-reševalnem centru, ki se bo raztezal na 3.200 kvadratnih metrih, bodo ustrezne prostore dobili gasilci Prostovoljnega gasilskega društva Postojna, Gasilska zveza Postojna, reševalna in patronažna služba Zdravstvenega doma Postojna, reševalna postaja Meditrans, Civilna zaščita Občine Postojna ter jamarski in gorski reševalci.

Novi objekt se gradi v neposredni bližini bolnišnice za ženske bolezni oziroma zdravstvenega doma, kjer je bila zdaj že podrta zasebna reševalna postaja. Z novo lokacijo na mestnem obrobju se bo  skrajšal odzivni čas ob intervencijah, ki jih je vsako leto okoli 250, od tega tretjino na avtocesti, kjer postojnski gasilci posredujejo na relativno precejšnjem območju.