< Seznam novic

Torbarka in Torbar

/

V okviru projekta Po-stoj na živi ulici z mladimi smo v Društvu prijateljev mladine občin Postojna in Pivka PO-PI v sodelovanju z otroci iz Vrtca na podlagi zgodbe Jakob dobi prijatelja izpeljali likovni natečaj z naslovom PO-stani moj prijatelj. Med prejetimi risbicami smo izbrali 15 najzanimivejših in po njih zašili Torbarke in Torbarje. Pri izdelavi so se nam pridružile tudi članice Kluba upokojencev vzgoji in izobraževanju, ki so po zgodbi izdelale klasične Unicefove punčke iz cunj.

Slednje predstavljamo na razstavi v TIC Galeriji (pri knjižnici), Trg padlih borcev  5, kjer poteka tudi tiha dražba. Torbarke in Torbarje lahko tudi dražite in si na ta način zagotovite svojo oz. svojega. Punčka iz cunj ni igrača. Je unikaten spominek, ki so jih v zahvalo za vašo pomoč otrokom, z veliko truda in ljubezni izdelale prostovoljke/prostovoljec.

Razstava bo na ogled do 23.5.2017, ko bomo ob 17. uri razglasili nove lastnike Torbark in Torbarjev. Zbrana sredstva bomo namenili za cepiva otrok v državah v razvoju.

Vabljeni k ogledu in udeležbi na tihi dražbi.