Občina Postojna

14. mednarodno srečanje starodobnih vozil, Postojna

03.07.2019 Sidonija Z. 336

Tudi letos se je zadnjo soboto v juniju v Postojni zbralo preko sto starodobnih vozil na 14. mednarodnem srečanju. Poleg osebnih vozil so bili na ogled motorji in mopedi, vojaška in tovorna vozila ter traktorji, njihovi lastniki pa so jih pripeljali iz Italije, Hrvaške in Slovenije, katere sta uvodoma pozdravila predsednik društva g. Bekš Iztok in podžupan občine Postojna g. Berginc Andrej.

Organizator dogodka Društvo ljubiteljev starodobnih vozil – Oldtimer club Postojna zelo dobro sodeluje s sorodniki društvi iz Divače, Ilirske Bistrice, Pivke, Postojne, Kopra, Ajdovščine, Škofljice, Umaga in Milj. Glavnina dogajanja je bila v središču Postojne pred PTC Primorka, kjer so poleg razstavljenih vozil udeleženci in obiskovalci uživali ob zvokih ansambla Amaterji, prisluhnili lajnarju, si ogledali aktivnosti članov PGD Postojna pri reševanju oseb ukleščenih v vozilu in intervenciji ob maščobni eksploziji na štedilniku, občudovali spretnost voznika Grege Premrla z dirkalnim vozilom Toyota iz ekipe Unikatoys, degustirali odlična vina Branka Furlana iz Zavina.
Dogodek, ki ga je povezoval Edo Klemenc iz Radia 94 so obogatili tudi prodajalci starin in rezervnih delov za starodobnike, kmečka tržnica in srečelov, čigar izkupiček je bil letos podarjen Domu upokojencev iz Postojne za popestritev njihovega družabnega življenja.  Posebna pozornost je bila namenjena obnovljeni vojaški mobilni kuhinji, ki jo je društvu podarila Vojka Jakomin, nad obnovo je bdel Marko Klun, v njej pa je odličen pasulj za udeležence in obiskovalce pripravil Marjan Halik.
Udeleženci so se z vozili zapeljali skozi Postojno in si ogledali Muzej krasa in razstavni paviljon EXPO JAMA v Parku Postojnske jame, za lažje vključevanje v promet in vodenje po mestu pa so poskrbeli člani domačega motorističnega društva Springer Riders. Na zaključku prireditve v parku gostišča Ob kaminu so vozniki prejeli spominski album s fotografijo in unikaten pokal.

Igor Blažina - Društvo ljubiteljev starodobnih vozil – Oldtimer club Postojna

Piškotki
Spletno mesto za polno delovanje uporablja piškotke.
Spletna stran za svoje funkcionalnosti uporablja spletne piškotke, ki ne hranijo osebnih podatkov.
Nekateri piškotki so bili morda že servirani v skladu z zakonodajo.
Za več informacij si preberite Pravilnik o piškotkih.
Ali se strinjate, da spletno mesto uporabi te piškotke?